Stefania Auci

Stefania Auci on kirjoittanut blogeja ja online-julkaisuja jo pitkään. Hänen kiinnostuksensa Florion sukuun on pohjaton. Luettuaan kaikki sukua käsittelevät kirjat ja julkaisut hän penkoi antiikkiliikkeet ja kirpputorit löytääkseen johtolankoja Florioista: vaatteita, lauluja, kirjeitä, peltipurkkeja, parfyymi- ja marsalapulloja. Hän halusi näyttää kuinka erityinen ja kiehtova Florion suvun tarina edelleenkin on.

Sitruuna kustannuksen uuden kirjailjan Stefania Aucin I Leoni di Sicilia ilmestyy syyskuussa 2021 suomennettuna nimellä Sisilian leijonat


Eeppinen ja intiimi tarina, joka kylpee
Välimeren väreissä ja kipinöi intohimon liekeissä

Stefania Auci: Sisilian leijonat

Siitä hetkestä lähtien, kun Florion veljekset Paolo ja Ignazio vuonna 1799 lähtevät Calabriasta Sisiliaan, heidän katseensa ja toiveensa suuntaavat tulevaisuuteen. He ovat energisiä, kunnianhimoisia ja päättäväisiä. He haluavat edetä muita ylemmäs, tulla muita rikkaammiksi ja vaikutusvaltaisemmiksi. Ja he onnistuvat siinä. Lyhyessä ajassa Paolon ja Ignazion yrttipuodista tulee Palermon suurin rohdoskasviliike. Seuraavaksi he alkavat käydä kauppaa rikillä, omantunnontuskaa tuntematta ostavat köyhtyneiden aatelisten maatiloja, perustavat oman laivayhtiön…

Paolon poika Vincenzo on säälimätön liikemies. Kun hän ottaa perheyrityksen hoitoonsa, Casa Florion kasvu vain kiihtyy. Casa Florion viinitiloilla perinteisesti köyhän kansan viinistä - marsalasta - kehitetään arvostettu tuote aatelisten ja kuninkaallisten pöytiin. Perheen ”tonnarat”, tonnikalan tuotantolaitokset alkavat tuottaa oliiviöljyyn säilöttyä purkkitonnikalaa, jota myydään pian kaikkialle Eurooppaan.

Palermon aateli seuraa hämmentyneenä Florion perheen menestystä. Ylpeät palermolaiset ruhtinaat ja paronit tuntevat kateutta ja halveksuntaa. Menestyvät muukalaiset ovat heidän silmissään vain satamajätkiä, joiden veri haisee hielle. He eivät tiedä, että juuri polttava tahto nousta yhteiskunnan arvoasteikolla ajaa Florioita eteenpäin niin hyvässä kuin pahassa. He eivät tiedä, että perheen miehet ovat poikkeuksellisen pystyviä ja tarvitsevat – vaikkeivät sitä koskaan myöntäisikään – rinnalleen yhtä poikkeuksellisen pystyviä naisia. Kuten Giuseppina, Paolon vaimo, joka uhraa kaiken, myös rakkauden, perheen menestyksen vuoksi. Tai Giulia, nuori milanolainen nainen, joka ilmestyy Vincenzon elämään kuin pyörremyrsky, ja josta tulee miehen turvasatama, luja kallio.

Stefania Auci piirtää historiaa molemmin käsin ja herättää henkiin tarinan mahtavasta Florion suvusta, joka vuosisadan aikana koki kuuluisuuden, vaurauden ja vaikutusvallan. Kirja on pysytellyt Italian bestsellerlistoilla jo yli kaksi vuotta ja sen oikeudet on myyty 31 kielelle. Kirjasta on tekeillä myös kansainvälinen TV-sarja ja kirjan jatko-osa julkaistaan keväällä 2021.

ISBN 978-952-7343-43-2 syyskuu 2021
Suomentaja Taru Nyström

Muut formaatit:
E-kirja ISBN 978-952-7343-69-2 syyskuu 2021
Äänikirja ISBN 978-952-7343-70-8 lokakuu 2021