Näkymättömät aloittaa perhesaagan ja Ingrid Barrøyn vivahteikkaan kasvutarinan, jossa valtameri ja vuodenaikojen vaihtelut muodostavat oman ainutlaatuisen juonensa Ingridin ilojen ja surujen lomassa.

Ingrid Barrøy varttuu Norjan luoteisrannikolla sijaitsevalla saarella, jolla elämä on haurasta ja henkeäsalpaavan kaunista. 1900-luvun alussa arki on selviytymistä, mutta saari on myös maanpäällinen paratiisi. Barrøyt hyödyntävät luonnonantimia, kasvattavat karjaa, kalastavat merellä ja keräävät kaiken mitä aallot huuhtovat rantaan. Talvisin Ingridin isä liittyy kalastajajoukkoon, joka lähtee Lofooteille työskentelemään luonnonvaraisissa vesissä. Muu perhe jää saarelle sinnittelemään. Parantaakseen yhteyden mantereeseen ja lähisaariin isä päättää käyttää kalastuspalkkansa laiturin rakentamiseen, mutta yhteydellä on hintansa. Sen Ingridkin ymmärtää, kun hän lähtee varakkaan perheen lapsenvahdiksi ja päätyy lopulta suojelemaan kotiaan, jonka hän luuli jättäneen taaksensa.

”Vahvat naiset, väsymättä uurastavat miehet ja huomista mukanaan kantavat lapset ovat kuin saaresta versoavaa ihmissatoa. Rakkautta piisaa, ei niinkään sanoissa kuin teoissa.” - Suomentaja Pirkko Talvio-Jaatinen

”Syvällinen vapauden ja kohtalon vuoropuhelu sekä kiehtova muotokuva kadonneesta ajasta. Selkeä ja puhdas kuin maailma myrskyn jälkeen.”
- The Guardian


Roy Jacobsen on yksi Norjan vaikuttavimmista nykykirjailijoista. Näkymättömät on ollut ensimmäisenä norjalaisena romaanina ehdolla sekä The Man Booker International Prize että The International Dublin Literary Award -palkintojen saajaksi. Jacobsen on myös ollut kahdesti ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon ja Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Barrøy-sarja on käännetty 28 kielelle ja siitä tuli välittömästi kriitikoiden ylistämä myyntimenestys, jota on yksistään Norjassa myyty jo puoli miljoonaa kappaletta.

Kirjatiedot:
Alkuteos: De usynlige
Suomennos: Pirkko Talvio-Jaatinen
Sidottu, kovakantinen, 214 sivua
ISBN: 978-952-7471-20-3
KL 84.2
Julkaisuaika: lokakuu 2022
Saatavana myös e- ja äänikirjana
Äänikirjan lukija: Sanna Majuri

Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan suomeksi vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Kustantaja Ritva Holmström
044 039 9013
ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi

Lataa tiedote täältä