Heikki Hietala

Kuva: Ossi Hietala

Heikki Hietala on tietojenkäsittelyn lehtori Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan englantilainen filologia. Hotelli Tulagi on hänen esikoisromaaninsa.

Hietala on kirjoittanut myös novelleja, joita on julkaistu lehdissä, sähköisissä palveluissa ja kirjallisuussivustoilla kuten Emprise Review. Hän on Year Zero Writers -kollektiivin jäsen ja neuvottelee parhaillaan englantilaisen kustantajansa kanssa novellikokoelman julkaisemisesta. Hietala on osallistunut myös Suomen ilmavoimien historiikin toimitus- ja käännöstyöhön. Hänellä on työn alla pari uutta kirjaa siinä toivossa, että niiden kirjoittamiseen ei menisi 14 vuotta.

Lokakuussa 2010 Hietala voitti Flash500-lyhytnovellikilpailun novellillaan ”Lord Stanton’s Horse”. Toinen hänen lyhyistä novelleistaan, ”Yessirree”, oli 25 parhaan joukossa samassa kilpailussa toukokuussa 2010. Novelli "The Campsite” sai kunniamaininnan Global Short Stories –kilpailussa maaliskuussa 2010 ja julkaistiin antologiassa 2011. Antologioissa on julkaistu yhteensä kymmenkunta novellia.

Heikki Hietala on innokas brittikomedian ystävä ja Monty Python –asiantuntija. Hän harrastaa sotahistoriaa ja populaarikulttuuria. Hän tilasi MAD-lehden yhdentoista vuoden vaikutuksille alttiissa iässä, mikä varmaankin selittää aika monta asiaa. Hietala asuu Klaukkalassa perheineen.

Heikki Hietalan verkkosivu: www.tulagihotel.com


FB: Kirjailija Heikki Hietala ja Author Heikki Hietala

IG: @heikki_hietala_author

Kirjat 

      

 

Katso kaikki Heikki Hietalan kirjat tästä