Ruth Druart Hetki ennen lähtöä

Ruth Druartin uutuuskirja vie Pariisin vapautumisen tapahtumiin

Hetki ennen lähtöä on toisen maailmansodan aikaiseen miehitettyyn Pariisiin sijoittuva eeppinen ja voimakas tarina rakkaudesta, petoksesta ja sovituksesta.

Hetki ennen lähtöä on toisen maailmansodan aikaiseen miehitettyyn Pariisiin sijoittuva eeppinen ja voimakas tarina rakkaudesta, petoksesta ja sovituksesta.

Pariisi, 1944. Élise Chevalier suree sodassa menehtynyttä sulhastaan, nuorta ranskalaista sotilasta. Hän haluaisi tehdä osuutensa isänmaan puolesta, mutta miten?

Saksalainen Sébastian Kleinhaus on taistellut jo neljä vuotta sodassa, johon hän ei usko, ja pukeutunut univormuun, jota hän halveksii. Hän kaipaa ulospääsyä tilanteesta ja toivoa elämäänsä.

Bretagne, 1963. 18-vuotias Joséphine Chevalier löytää äitinsä sängyn alta matkalaukun, jonka sisältä paljastuu jotain odottamatonta. Selvittääkseen totuuden hän lähtee Pariisiin, ja saa kuulla kielletystä rakkaudesta vapaustaistelun keskellä ja viimeisistä varastetuista tunteista ennen vapautumista. Josephine joutuu kohtaamaan myös niin syvän petoksen, että se muuttaa peruuttamattomasti kahden nuoren elämän suunnan.

Hetki ennen lähtöä -kirjan tarina kulkee kahdessa aikatasossa. Se kuvaa Pariisin vapautumiseen seuranneita tapahtumia ja sen seurauksia.

Ruth Druart on kotoisin Wightin saarelta. Hän on opiskellut psykologiaa Leicesterin yliopistossa sekä suorittanut kansainvälisen kouluttamisen maisteritutkinnon. Hän on työskennellyt Pariisin kansainvälisissä kouluissa vuodesta 1993 lähtien. Työssään Druart on keskittynyt kolmannen kulttuurin lapsiin ja heidän yhteenkuuluvuudentunteeseensa. Druartilta on aiemmin julkaistu suomeksi kirja Viimeinen yö Pariisissa (Sitruuna, 2021).

Englanninkielinen alkuteos The Last Hours in Paris
Suomentanut Elina Salonen
Sidottu, 406 sivua, saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana