Sitruunan kevään 2024 kirjauutuudet

Sitruunan kevään 2024 kirjauutuudet

Tänä keväänä Sitruuna julkaisee napakan ja kiinnostavan valikoiman käännettyä kaunokirjallisuutta sekä jatkaa suosittuja lastenkirjasarjoja. 

Tänä keväänä Sitruuna julkaisee napakan ja kiinnostavan valikoiman käännettyä kaunokirjallisuutta sekä jatkaa suosittuja lastenkirjasarjoja.

Suomennettu kaunokirjallisuus

Rouva King ei ole aivan tavallinen taloudenhoitaja. Hän on syntynyt huijareiden ja varkaiden maailmaan, mutta onnistunut ylenemään Mayfairin loistokkaimman talon taloudenhoitajaksi. Kun rouva King saa yllättäen potkut, hän ei jää toimettomaksi. Kun odotettujen tanssiaisten ilta koittaa, rouva King ja kaikkien aikojen siivouspartio ovat valmiina toimimaan. Ilahduttavan ilkikurinen Taloudenhoitajat on Alex Hayn esikoisromaani ja se on voittanut Caledonia Novel Award -palkinnon.

Ana Reyesin esikoisromaani Talo puiden suojassa on painajaismainen trilleri menneisyyden kohtaamisesta. Lukion viimeistä luokkaa käyvän Mayan paras ystävänsä kuolee äkillisesti, ja vuosien päästä hän näkee vastaavan kuoleman YouTubessa. Selittämättömät muistikatkokset ja riippuvuudet saavat Mayan epäilemään itseään, ja hän päättää kohdata elämäänsä hallinneen trauman.

Rigelin silmät on Norjan vaikuttavimman nykykirjailijan Roy Jacobsenin Barrøy-sarjan kolmas osa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1946 sodanjälkeisessä Norjassa. Ingrid Barrøysta kertova sarja on vanginnut lukijat ympäri maailman. Sarjan aiemmat osat Näkymättömät ja Valkoinen meri ovat olleet ehdolla Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon saajiksi vuosina 2017 ja 2022. Roy Jacobsenin kirjoja on käännetty lähes 40 kielelle ja hän on ollut kahdesti ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Barrøy-sarjaa suomentaa Pirkko Talvio-Jaatinen.

Emma Straubin Tähän aikaan huomenna on lämmin ja nokkela feelgood-romaani, joka kertoo erilaisen rakkaustarinan ja vie nostalgiselle aikamatkalle 90-luvulle, jolloin nyt 40 vuotta täyttävä kirjan päähenkilö Alice oli 16-vuotias. Onko mitään mitä hän tekisi toisin, jos voisi?

Tuntureita, vohveleita ja sydämenasioita on ruotsalaisen Karin Härjegårdin koskettava romaani surusta, vohveleista, kylmistä kylvyistä ja uusista mahdollisuuksista. Kirja on valittu Ruotsissa vuoden 2022 feelgood-romaaniksi.

Lastenkirjat

Margit Auerin Maagisten eläinten koulu -sarjan seitsemännessä osassa opettaja Cornfield ja eläinkauppias Morrison katoavat. Miten käy oppilaiden? Nadia Shireenin kirjoittaman ja kuvittaman Outometsän jengin on lähdettävä tähän asti suurimpaan seikkailuunsa pelastaakseen kotinsa ilkeältä, varastelevalta hajuhirviöltä.

Selaa kevään 2024 kirjakatalogiamme.