Minttu Hapuli

Kuva_K. Reiman

Minttu Hapuli on kirjailija ja blogien kirjoittamisen pioneeri. Hapuli aloitti julkisen kotisivukirjoittamisen vuonna 1995 Siiveniskut-nimisellä sivustollaan. Selibaattipäiväkirjat-osiosta syntyi myös samanniminen parisuhdepamflettiteos vuonna 2006, jonka kolme painosta ja pokkaripainos myytiin loppuun. Toinen teos Tarot-tarinat vuonna 2009 sisälsi lukuisia lyhytnovelleja tarot-korttien voimakorttien eri puolia kuvaillen ja palkittiin Tampereen kaupungin kirjallisen työn palkinnolla 2010.

Siviilissä Hapuli on pirkanmaalainen perheenemäntä, IT-asiantuntija kansainvälisessä teollisuusyhtiössä, elinikäinen feministi, tuore neuleaddikti ja intohimoinen sähköpyöräilijä. Hän rakastaa maapallon asukkaiden puuhien ja elämän seuraamista, ja siitä kirjoittamista.

Kirjat

Emil

Minttu Hapulin vahvatunnelmainen esikoisromaani kutoutuu ihmissuhdemysteeriksi, jossa rakkaudella on monet kasvot. Mitä kaikkea olemme valmiit tekemään nähdäksemme edes yhdet niistä?

”Mietin näkemääni miestä. Miehen kädet kuluneiden farkkujen taskuissa, kainalossa nahkatakki. Lihaksikkaat, jäntevät käsivarret, verisuonet kuin jokikartta. Alavatsassani oli kiertynyt kerälle paratiisin käärme.”

Mustajärven rantaan nousee ruumis. Sen mukana pintaan alkaa vähitellen nousta myös kipeitä muistoja ja pohjaan painettuja salaisuuksia, kun ihmiset purkavat kukin vuorollaan suhdettaan Emiliin. Nuoruudenrakkaus, lapsuudenystävä, maailmalla keikkalavoja kiertänyt rockstara. Emil oli kuin aurinko, jonka ympärille kaikki muut taipuivat kiertämään kehäänsä. Jokainen kipuilee oman itsensä ja ihmissuhteidensa kanssa, jokaisella on kannettavanaan traumoja, epävarmuutta, sairautta, pelkoa. Jokainen myös rakastaa ja tuntee, on syvästi ihminen.

Minttu Hapulin vahvatunnelmainen esikoisromaani on viihdyttävä ja rosoinen niin kuin elämä itse. Kevyesti väreilevän pinnan alla virtaukset ovat välillä syviä ja tuntemattomia.

Lue lukunäyte kirjan sivulta

ISBN: 978-952-7343-19-7
Kirjailija:  Minttu Hapuli
Formaatti: Sidottu, 330 sivua
KL: 84.2
Julkaisuaika: toukokuu 2021

Lue Minttu Hapulin blogi kirjasta Emil

Aiempaa tuotantoa:
Selibaattipäiväkirjat, 2006
Tarot-tarinat, 2009
Mukana Suhteellista-kokoelmassa, 2012 ja Mökillä-kirjan kokoelmassa, 2017