Nuku hyvät yöunet, sillä herätessäsi tätä taloa ei enää ole...

Nuku hyvät yöunet, sillä herätessäsi tätä taloa ei enää ole...

Ana Reyesin psykologinen trilleri Talo puiden suojassa  johdattaa lukijan unenomaiselle, mutta samalla kiehtovalle matkalle pohtiessaan totuuden ja harhojen välistä rajapintaa.

Mayan mielessä kummittelee yhä talo, joka on syvällä metsässä niin tiheän puuston suojassa, että se jää helposti huomaamatta. Hän on käynyt talossa viimeksi kesällä, jolloin hän oli seitsemäntoista. Silloin, kun hänen paras ystävänsä Aubrey kuoli ja Mayan maailma hajosi.

Mayan silmissä tuo talo oli idyllinen kuin satuun kuuluva paikka, mutta nyt hän tietää vaaran, joka vaanii sen nurkissa. Mayan muistikuvat tuolta kesältä ovat hatarat, mutta yhden asian hän tietää varmasti: sen, kuka murhasi Aubreyn. Hän tietää vaikkei kukaan uskoisikaan häntä.

Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, toinen nainen hänen kotiseudullaan on kuollut samalla selittämättömällä tavalla kuin Aubrey. Maya tietää, että vain hän voi selvittää totuuden ja pelastaa seuraavan viattoman nuoren naisen hengen. Mutta sen tehdäkseen hänen on palattava takaisin. Takaisin metsään, takaisin taloon puiden suojassa…

Talo puiden suojassa lumosi lukijat New York Timesin myydyimpien kirjojen listalla useiden kuukausien ajan heti ilmestyttyään, ja Forbes valitsi sen viiden parhaan vuoden 2023 alkupuolella ilmestyneen kaunokirjan joukkoon. Kirjan käännösoikeudet on myyty lähes 20 maahan. Myös kirjan TV-oikeudet on myyty.

                                        ”Kammottava.” – The Times

Ana Reyes on suorittanut Louisianan osavaltion yliopistossa Master of Fine Arts -tutkinnon. Hänen tuotantoaan on ilmestynyt muun muassa seuraavissa julkaisuissa: Bodega, Pear Noir! ja New Delta Review. Nykyään hän asuu Los Angelesissa aviomiehensä kanssa ja opettaa luovaa kirjoittamista ikäihmisille Santa Monica Collegessa. Kirjailijan amerikkalaisista ja guatemalalaisista juurista vaikutteita saanut Talo puiden suojassa on Reyesin esikoisromaani.

anareyeswriter.com

Ana Reyes: Talo puiden suojassa
Englanninkielinen alkuteos The House in the Pines
Suomentanut Arto Konttinen  I   Julkaisuaika huhtikuu, 2024
Saatavana painettuna, e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Anniina Piiparinen.