Sisilian leijonat on kolmen sukupolven saaga, jossa seurataan Sisilian vaikutusvaltaisinta perhettä 1800-luvulla. Sisilian historia, Italian yhdistyminen ja Napoleonin nousu heijastuvat Florioiden menestyksiin ja kamppailuihin. Kirja on jaettu kaupankäynnin vaiheisiin, kun perheyritys laajenee maustekaupasta liiketoimintaimperiumiksi.

Maanjäristys vuonna 1799 pakottaa Floriot jättämään tuhoutuneen Calabrian taakseen. Elämän kompastuskiviin turhautunut Paolo muuttaa vaimonsa (Giuseppina), veljensä (Ignazio) ja pienen poikansa (Vincenzo) kanssa Palermoon, Sisiliaan. Paolo ja Ignazio Florio ponnistelevat kasvattaakseen mausteliiketoimintaansa ja saavuttaakseen sisilialaisten naapureidensa hyväksynnän. Paolon äkillisen kuoleman jälkeen yritys kasvaa ja kukoistaa Ignazion ohjauksessa, mutta häntä varjostaa intohimoinen rakkaus Giuseppinaa kohtaan. Ignazio opastaa nuorta Vincenzoa vaurastuvaan perheyrityksen saloihin ja Vincenzon panos laajentaa toimintaa rankalla kädellä, aina rikistä ja viinistä tekstiileihin ja merenkulkuun. Vincenzon oma rakkauselämä saa yhtä myrskyisiä käänteitä kuin edeltävän sukupolvenkin, kun kuvioihin astuu määrätietoinen milanolainen Giulia.

Italian kuuluisimpiin kirjailijoihin kuuluva Stefania Auci on opettaja ja pitkän linjan kirjoittaja. Hän asuu Palermossa aviomiehen ja kahden lapsen kanssa ja kirjoittaa romaanien lisäksi blogeja sekä online-julkaisuja. Kiinnostus Florion sukua kohtaan on pohjaton. Luettuaan kaikki sukua käsittelevät kirjat ja julkaisut Auci penkoi antiikkiliikkeet ja kirpputorit löytääkseen johtolankoja Florioista: vaatteita, lauluja, kirjeitä, peltipurkkeja, parfyymi- ja marsalapulloja. Hän halusi kirjoituksillaan näyttää kuinka erityinen ja kiehtova Florion suvun tarina edelleen on. Sisilian leijonat on pysytellyt Italian bestsellerlistoilla jo yli kaksi vuotta ja sen oikeudet on myyty yli 30 kielelle. Kirjasta on myös tekeillä kansainvälinen TV-sarja.

Jatko-osa Leijonien talvi julkaistaan syksyllä 2023.

Kirjatiedot:
Alkuteos: I Leoni di Sicilia
Suomentaja: Taru Nyström
Sidottu, kovakantinen, 496 sivua, julkaistaan myös e-kirjana ja äänikirjana
ISBN: 978-952-7343-43-2
Suositushinta: 33,00
Julkaisuaika: 11/2021

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Kustantaja Ritva Holmström
044 039 9013
ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi
www.sitruunakustannus.fi

Lataa tiedote tästä