TIEDOTE 12.01.2021 Padoista puikoille – Värjää ja neulo luonnonväreillä johdattaa luonnonvärivärjäämisen taikamaailmaan

TIEDOTE 16.11.2020 Ennen kuin olimme sinun perustuu yhteen Amerikan suurimpaan skandaaliin Luet nyt TIEDOTE 12.01.2021 Padoista puikoille – Värjää ja neulo luonnonväreillä johdattaa luonnonvärivärjäämisen taikamaailmaan 2 minuuttia Seuraava TIEDOTE 1.2.2021 Valkea nalle ja pohjoistuuli

Luonnonväreillä värjääminen ja luonnonvärjätyillä langoilla neulominen on aina vain suositumpaa. Yhä useammat neulojat haluavat myös tuntea lankojen alkuperän mahdollisimman hyvin.

Padoista puikoille -kirjasta löydät selkeät ohjeet villalankojen luonnonväreillä värjäämiseen eri menetelmin vaikkapa kotikeittiössä. Kirjassa on lisäksi 19 neuleohjetta pohjoismaisilta neulesuunnittelijoilta. Mukana ovat mm. Strömsöstä tuttu Lee Esselström sekä sukkakuningatar Niina Laitinen, islantilaiset Maja Siska ja Ásthildur Magnúsdóttir, norjalainen Lene Tøsti sekä tanskalainen Ditte Johanne Horndrup.

Kirjassa on hyödyllisiä vinkkejä neulemallien ja väritysten muokkaamiseen, tietoa lankojen vahvuuksista ja kierteistä ja perehdyt väriympyrään ja värien yhdistelyyn. Luonnonvärien ammattilaiset kertovat inspiroivissa tarinoissaan, kuinka ovat alalle päätyneet ja millaisena he näkevät luonnonväreillä värjäämisen tulevaisuuden.

Anna Vasko on luonnonväriaineisiin erikoistunut tekstiilisuunnittelija. Anna värjää Aurinkokehrä-lankamallistoa kotimaisesta kampavillasta. Kestävyysajattelu on hänelle elämäntapa. Hän on viljellyt värikasveja ja erityisesti sinistä väriä antavat morsinko ja japaninväritatar ovat olleet tutkimuksen kohteina vuosikausia trooppisen indigon lisäksi. Anna pitää säännöllisesti kursseja luonnonväriaineiden käytöstä ja tutkii uusia käyttömahdollisuuksia myös kankaanpainannassa.

Kirsi Mantua-Kommonen on vapaa tutkija Strategisen neuvoston rahoittamassa Biocolour - Väripaletti biopohjaisille väriaineille ja pigmenteille -tutkimushankkeessa, sekä luonnonvärejä juhlapukukankaiden värjäyksessä hyödyntävä käsityöläinen ja neulesuunnittelija.

Kirjatiedot:

Sidottu, kovakantinen, 200 sivua

ISBN: 978-952-7343-21-0

Julkaisuaika 12.01.2021

Lisätietoja kirjasta tekijöiltä tai kustantajalta

Kirsi Mantua-Kommonen p. 040 419 6821

Anna Vasko p. 040 740 5043

Ritva Holmström p. 044 039 9013

Arvostelukappalepyynnöt Ritva Holmström ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi

www.sitruunakustannus.fi

 

Lataa tiedote tästä