TIEDOTE 16.11.2020 Ennen kuin olimme sinun perustuu yhteen Amerikan suurimpaan skandaaliin

Ennen kuin olimme sinun perustuu yhteen Amerikan suurimpaan skandaaliin

Lisa Wingaten koskettava mutta toiveikas ja kaunis tarina muistuttaa meitä siitä, että mihin tahansa polkumme elämässä johtaakaan, sydän ei unohda kotia.

1939. Kaksitoistavuotiaan Rill Fossin köyhä mutta onnellinen perhe asuu asuntoveneessä Mississippijoella. Rill joutuu ottamaan vastuun nuoremmista sisaruksistaan eräänä myrsky-yönä, kun isä lähtee viemään perheen äidin synnytyssairaalaan. Vanhempien poissa ollessa veneeseen tunkeutuu vieraita ihmisiä, jotka pakottavat lapset mukaansa.

Nykyhetki. Avery Stafford kohtaa hoivakodissa vanhan naisen, joka väittää tuntevansa hänet. Kohtaaminen jää vaivaamaan Averya, ja hän ryhtyy penkomaan suvun historiaa selvittääkseen, kuka nainen oikein on.

Miksi nainen kutsuu häntä Ferniksi? Mihin hänen perheensä on sekaantunutkaan?

Kirja pohjautuu yhteen Amerikan suurimpaan skandaaliin. Memphisiläisen adoptiojärjestön ja orpokodin johtaja Georgia Tann pyöritti laitonta adoptiokauppaa aina 1950-luvulle asti. Hän ehti varastaa ja välittää yli 5 000 lasta varakkaisiin perheisiin ympäri Amerikkaa. Lastenkodissa kuoli myös satoja lapsia, heitä pahoinpideltiin ja hyväksikäytettiin. Ennen kuin olimme sinun on Lisa Wingaten ensimmäinen suomennettu teos.

Lisa Wingate on entinen toimittaja. Hän on kirjoittanut yli 30 kirjaa ja saanut teoksistaan useita palkintoja sekä ehdokkuuksia. Hänen kirjojaan on julkaistu yli 40 kielellä ja ne ovat nousseet myydyimpien kirjojen listoille ympäri maailmaa. Wingate asuu Teksasissa.

Kirjatiedot:

Alkuteos: Before We Were Yours

Sidottu, kovakantinen, 473 sivua, saatavana myös sähkökirjana

ISBN: 978-952-7343-08-1

Suomentanut Hilla Hautajoki

Julkaisuaika 17.11.2020

Lisätiedot ja arvostelukappaleet Kustantaja Ritva Holmström ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi 044 039 9013

www.sitruunakustannus.fi

Lataa tiedote tästä